adsads

GLOBALWAVEGOLD FOREX

HANG TUAH

HANG TUAH

AMBO NAK MINTA TOLONG UBAH TUKAR PAS KEPADA UMNO KELANTAN

PAHLAWAN BUKIT KEPONG ...BERJUANG MELAWAN KOMUNIS DI TANAH MELAYU

PLATUN HARIMAU LAWAN KOMUNIS

ATM

TANAH MELAYU DILANGGAR TODAK

JUTAWAN DINAR IRAQ

WARRENT BUFFET KATA KATA HIKMAT

WARRENT BUFFET  KATA KATA HIKMAT

dinar rv 2013

CITI BANK NOW IN IRAQ -GOOD FOR DINAR

CITI BANK NOW IN IRAQ -GOOD FOR DINAR

DATO ALWI CERAMAH HEBAT ...ISLAM BUKAN PAS, PAS BUKAN ISLAM

AGENDA DAP TAWAN MELAYU

TUKAR KELATE BO LA WEI

TUKAR DI TUMPAT

GELOMBANG TUKAR KELATE

TUN MAHATHIR DI LAHAD DATU SABAH

BO LA WEII GELOMBANG MERAH 47,313 VIEW POWER

BO LA WEI pakoh PAS , undi UMNO BN pulok

DIKIR ACU TEST TRY SEPENGGAL BN

BN AKAN BAGI TANAH KPD RAKYAT KELATE

BN AKAN BAGI TANAH KPD RAKYAT KELATE

LAGU TUKAR TERBARU

DATO ALWI POWERR CERAMAH TUKAR

TUKAR KELATE KPD UMNO

Lagu BO LA WEII -Luahan rasa EDDIE HAMID

Lagu BO LA WEII -Luahan rasa EDDIE HAMID

BO LA WEII -luahan rasa EDDIE HAMID

BO LA WEII -luahan rasa EDDIE HAMID

HOW PONZI SCHEME WORK ?

AIMEE BATEMAN CONSULTANT

SCAM GENNEVA GOLD INVESTMENT IN MALAYSIA

KERIS PANGLIMA HITAM BERGERAK

EMAS DI KELANTAN KENA ROMPAK

EMAS DI KELANTAN KENA ROMPAK

swisscash scam

FEDERAL RESERVE SCAM ALSO

speedline scam

speedline scam

SULTAN JOHOR MURKA DENGAN NIZAR

bkt kpg

Senarai Web Utk Dipantau

Disenaraikan web-web pelaburan masa kini :- Web dalam monitoring :- 1- www.vgmc.com -status -
forum said paying since 2010
2- www.eastcape.com -status - ? 3- www.rapidgcx.com -status - new program
4- www.justbeenpaid.com new program
5- www.globalwavegold.com new program 6- www.ultimatepowerprofits.com 7- www.textcashnetwork.com 8- www.zeekrewards.com - stop by SEC USA 9- www.scventure.biz Swiss Capital Venture nama dekat dgn SWISS MUTUAL FUND 1948 (swisscash.net)

http://bannersbroker.com/dax


Web yang sudah scam / not paying :- 1- www.swisscash.net - Status ( Scammed in 2007) 2- www.club-asteria.com - Status (Not paying ) 3-www.2kaliganda.com - Status ( Scammed 2012) 4- www.bantuanforex.com - Status ( Scammed 2012 5- www.xauforex.com SCAM - 2% daily profit
6- www.2kaliganda.weebly.com - scam forex
7- www.speedline.com and www.espeedcash.com

Website pelaburan yang dipantau oleh Bank Negara Malaysia :-

1- 1globalcash
2- www.1gold.com.my
3- Al Saliha Worldwide Sdn Bhd
4- Amsyiq Gold Enterprise
5- Arowana Ventures

UTUSAN MALAYSIA 1 OGOS 2012

KUALA LUMPUR 31 Julai – Para pelabur di negara ini perlu berhati-hati membuat pelaburan kewangan agar tidak terjebak melabur ke dalam syarikat-syarikat pelaburan yang tidak mendapat kelulusan daripada Bank Negara Malaysia (BNM), termasuk membabitkan skim-skim kewangan yang melibatkan pelaburan emas dan logam berharga lain.

Menurut BNM, sejumlah 77 syarikat atau individu telah disenaraikan sebagai entiti yang tidak mendapat kelulusan dan tidak sah menjalankan aktiviti pelaburan mengikut peraturan kewangan di negara ini.

Antara jenis-jenis aktiviti yang dijalankan oleh syarikat atau individu tersebut kebanyakannya berkisar kepada pelaburan emas, perniagaan mata wang asing atau menjalankan pelaburan tidak berlesen.

Bank pusat itu berkata, ia menerima pertanyaan daripada orang ramai berhubung dengan syarikat yang mendakwa sebagai institusi terjadual dengan BNM untuk membolehkan syarikat tersebut mendapatkan pelaburan daripada orang ramai.


BNM dalam satu kenyataan di sini hari ini menyatakan bank pusat itu tidak mengeluarkan sebarang lesen mahupun surat kebenaran perniagaan kepada syarikat yang menjalankan aktiviti pemajakan, pemfaktoran, pembangunan kewangan atau pembangunan kredit.

Tegasnya, di bawah Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989, syarikat-syarikat tersebut perlu mendapat perakuan bertulis daripada Bank Negara sebelum boleh menjalankan aktiviti itu di negara ini.

“Surat perakuan tersebut yang dikeluarkan oleh BNM bukan lesen perniagaan atau kelulusan daripada BNM berhubung dengan perniagaan terjadual seperti dinyatakan dalam surat perakuan berkenaan, ataupun perniagaan lain yang dijalankan oleh institusi terjadual berkenaan,” kata bank itu.

“Senarai institusi terjadual yang telah mendapat perakuan daripada Bank Negara itu hanya untuk disimpan bagi tujuan perangkaan semata-mata.

“Sekiranya syarikat-syarikat tersebut telah berhenti daripada menjalankan perniagaan terjadualnya, BNM akan menarik balik surat perakuan tersebut,” kata bank pusat itu dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Justeru ia menasihatkan orang ramai supaya berwaspada apabila berurusan dengan syarikat atau individu yang menggunakan surat perakuan yang dikatakan dikeluarkan oleh BNM untuk menarik pelaburan dalam pelbagai skim kewangan.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh merujuk kepada bahagian ‘Peringatan kepada Semua Penggguna Kewangan’ yang terdapat di laman sesawang Bank Negara http://www.bnm.gov.my atau hubungi talian: 1-300-88-5465 atau dan e-mel: bnmtelelink@bnm.gov.my

Based on information received by BNM, below is the list of known companies and websites which are not authorised nor approved under the relevant laws and regulations administered by BNM :

1 1globalcash Unlicensed activities 13/07/2012
2 1Gold.com.my www.1gold.com.my Gold investment 13/07/2012
3 Al-Saliha Worlwide Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
4 Amsyiq Gold Enterprise Gold investment 13/07/2012
5 Arowana Ventures Unlicensed activities 13/07/2012
6 AU Niaga Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
7 AU79 International Gold investment 13/07/2012
8 Bumi Klasik Warisan Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
9 Caesar Gold Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
10 Cakera Ringgit Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
11 Dana Haji Jasman Unlicensed activities 13/07/2012
12 Degold Empire S/B Gold investment 13/07/2012
13 DNA Profile Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
14 East Cape Mining Corp Gold investment 13/07/2012
15 Extra Capital Programme http://extracapitalprogram.com Forex trading 13/07/2012
16 Ezey Marketing Unlicensed activities 13/07/2012
17 FE Brands (M) S/B Unlicensed activities 13/07/2012
18 Flexsy Enterprise & Barrilorne Corp Gold investment 13/07/2012
19 FNZ Capital Limited www.intelfx.com Forex trading 13/07/2012
20 FX Primus Forex trading 13/07/2012
21 Gain FX Capital S/B www.gainfxcapital.org Forex trading 13/07/2012
22 Gan Patt Services Unlicensed activities 13/07/2012
23 Genneva Malaysia Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
24 GGF Golden House Sdn Bhd Gold investment 13/07/2012
25 Global Creation Trading Unlicensed activities 13/07/2012
26 Global Venture Financing http://globalventurefinancing.com Forex trading 13/07/2012
27 Gorgeous Chain Sdn. Bhd. Forex trading 13/07/2012
28 Great Access Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
29 Hexa Commerce Sdn Bhd Forex trading 13/07/2012
30 Honest Group Ltd Unlicensed activities 13/07/2012
31 Iconhill Holding Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
32 IGC Diamond Gold investment 13/07/2012
33 Instaforex Forex trading 13/07/2012
34 Isothree Gold Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
35 Jalatama Management Sdn Bhd jalatama.com Gold investment 13/07/2012
36 Jazlaan Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
37 JM Communications & Technology Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
38 JMI Global Unlicensed activities 13/07/2012
39 JTGold Gold investment 13/07/2012
40 Kris Plus Enterprise Unlicensed activities 13/07/2012
41 Lestari2U www.lestari2u.com Unlicensed activities 13/07/2012
42 Liberty Reserve www.libertyreserve.com Forex trading 13/07/2012
43 Life Time Holidays Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
44 LocalAdClick http://localadclick.net Unlicensed activities 13/07/2012
45 Mari Wholesale (M) S/B Unlicensed activities 13/07/2012
46 Mega Dynasty S/B Gold investment 13/07/2012
47 Megaherbs Bioextreme Unlicensed activities 13/07/2012
48 One AutoCash www.clubautocash.com www.1autocash.com Unlicensed activities 13/07/2012
49 Pageantry Gold Berhad Gold Investment 13/07/2012
50 Pancar Mayang Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
51 Pars Pay Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
52 Prestige Dairy Farm Unlicensed activities 13/07/2012
53 Program 10 Bulan Forex Trading Forex trading 13/07/2012
54 Program I-Rich Unlicensed activities 13/07/2012
55 Projek Duit 2012 Forex trading 13/07/2012
56 Provisio Multimedia Forex trading 13/07/2012
57 Real Ingenious S/B www.worldfocus.co Forex trading 13/07/2012
58 RGCX Trading Corp http://www.goldrgcx.com/richman8 / www.rapidgcx.comForex trading 13/07/2012
59 RMMUDAH.COM Unlicensed activities 13/07/2012
60 Rowther Technologies MSC Sdn Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
61 RS Capital Holdings Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
62 Slimberry Extreme Team zatslimberry.blogspot.com/slimberryxtreme.com
63 Speedline www.speedline-inc.com Forex trading 13/07/2012
64 Sri Perkasa Emas Trading Gold investment 13/07/2012
65 Suliz Pearl Mines Unlicensed activities 13/07/2012
66 Swiss Capital Venture Gold investment 13/07/2012
67 Syarikat GECS Ltd Forex trading 13/07/2012
68 Syarikat OLTA Capital Management Inc Forex trading 13/07/2012
69 Syarikat Sri Alam Unlicensed activities 13/07/2012
70 Tabung Dana Ehsan Unlicensed activities 13/07/2012
71 Titan Group Sdn. Bhd Unlicensed activities 13/07/2012
72 TukarGold.net www.tukargold.net Gold investment 13/07/2012
73 VC Gold Sdn. Bhd. Gold investment 13/07/2012
74 Vertical Dragon Sdn. Bhd. Unlicensed activities 13/07/2012
75 Virgin Gold Mining Corporation Gold investment 13/07/2012
76 Worldwide Far East Berhad Gold investment 13/07/2012
77 XOC7 Unlicensed activities 13/07/2012
78 Zeta Capital Management Unlicensed activities 13/07/2012



Sunday, 27 October 2013

WWW.MASSIVEAD.COM NEW SCAM PROGRAM

WWW.MASSIVEAD.COM OWNWD BY MASSIVE adverisement and Trading Limited adalah pelaburan terbaru dalam pakej pengiklanan . pelaburannya minima 100 usd dan dpt 30 USD setiap bulan selama 10 bulan untung 200 usd. Modus operasinya semacam bannerbroker.com dan myrightforex.com yang telah scam sebelom ini. MASSIVEAD.COM ini akan menarik pelabur2 baru global seterusnya akan menipu orang ramai lagi global . I AM GUARANTEED MASSIVEAD WILL SCAM PEOPLE AGAIN BECOZ THIS A PONZI SCHEME . PELABURAN MELALUI INTERNET WEBSITE MUNCUL SETIAP HARI . SEMUANYA PONZI SCHEME ...SELEPAS MEREKA COLLECT DUIT BANYAK MEREKA TUTUP DAN CABUT LARI LAH ...macam swisscash.biz , vgmc.com, zeekreward.com, dll lagi tu skrip web massivead ni sebijik macam bannerbroker.com dan myrightad.com dan myrightforex.com yang telah scam sebelom ini .

Sunday, 20 October 2013

WWW.COM-AGC.COM PELABURAN MINYAK OMAN

TELAH MUNCUL PELABURAN BARU DALAM MINYAK IAITU AGC ATAU WWW.COM-AGC.COM BAYAR DIVIDEN 10% PERMONTH AGC

SELAMAT PENGANTIN BARU

CUTI SEKOLAH DAH TAK LAMA RAMAI AKAN KHAWIN MASA CUTI SEKOLAH SELAMAT PENGANTIN BARU DARU ANITA SARAWAK

SEKIM PELABURAN CEPAT KAYA DI MALAYSIA

PAK MAN TELO telah menjalankan sekim cepat kaya di Malaysia sebelom ini ramai kena tipu. Pada tahun 2005 muncul sekim SWISSCASH.BIZ swisscash.net akhirnya scam pada tahun 2007 ramai kena tipu dan ramai juga kaya sebab ia adalah ponzi skim . setelah swisscash mampos , maka pada tahun 2010 muncul pula VGMC.COM VIRGIN GOLD MINING CORP yang mana juga menjadi scam pada tahun 2012 ramai kena tipu juga oleh VGMC ini. ECMC dan RGCX juga muncul bersama speedline.com juga telah menipu orang ramai . globalwavegold.com juga melabur emas dan cybertrustfx.com Program international yang telah scam ialah club-asteria.com, www.zeekrewards.com dan justbeenpaid.com . Terbaru adalah metaco.com bayar 1% - 2% daily bakal menipu juga ni . zurichcash.com dan labur minyak pula muncul futurebarrel.com pelaburan minyak muncul bila la pula nak scam ni lg

Friday, 26 July 2013